Talentontwikkeling op Maat

Talentontwikkeling op Maat is bedoeld om talentontwikkeling binnen de Gemeente Leeuwarden te stimuleren. Een kind of jongere met een bijzondere passie of interesse wordt vanuit Talentontwikkeling op Maat uitgedaagd om zijn of haar talent verder te ontwikkelen. 

Wat verstaat Talentontwikkeling op Maat onder talent?

Talent is voor Talentontwikkeling op Maat het vermogen om uit te blinken in één of meer disciplines of vaardigheden. Dat vermogen is niet alleen aangeboren, maar ook een zaak van oefening en doorzettingsvermogen. Het doel van Talentontwikkeling op Maat is om het individuele talent van kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar zoveel en zover mogelijk te laten ontwikkelen.

“Ieder mens heeft talenten en iedereen kan een topper worden met zijn eigen talenten.”

Soms komt het voor dat een talent moeilijk toegang heeft tot (de juiste) training en/of scholing om volledig tot bloei te komen. En dit is jammer, want wij geloven in gelijke kansen voor ieder kind, ongeacht zijn/haar achtergrond. Bij Talentontwikkeling op Maat stimuleren en begeleiden we jong talent. We brengen ze in contact met een professional die hun talent of bijzondere interesse verder helpt te ontwikkelen. Zo zijn we er zeker van dat jong talent van nu kan behoren tot de talenten van de toekomst.

Talent van de maand

Januari ’25: Robin
Februari ’25: Samantha
Maart’25: Annabelle

Neem contact met ons op

Heb je vragen over Talentontwikkeling op maat? Stel je vraag aan onze Kunstkade collega’s.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over Talentontwikkeling op maat? Stel je vraag aan onze Kunstkade collega’s.

Financiële steun nodig?

Weerhouden geldzorgen je ervan om je kind of jezelf aan te melden voor een acitiviteit? Er bestaan verschillende regelingen die het deelnemen aan cultuureducatie in veel gevallen toch mogelijk maken. In Leeuwarden is er voor volwassenen het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.  

Voor kinderen zijn er, afhankelijk van de persoonlijke situatie, verschillende mogelijkheden. Aanspraak maken op financiële steun kan via een tussenpersoon, zoals schuldhulpverlener, sociaal werker of docent.