Over Kunstkade

Kunstkade is éé plek waar je alle creatieve activiteiten in de gemeente Leeuwarden en in een straal van 10 kilometer daarbuiten vindt. Bij Kunstkade kan je snel en eenvoudig op het gebied van kunst en cultuur een workshop, les of cursus vinden die bij je past. Of je nu 8 bent of 80, of je beginner of gevorderde bent, het maakt niet uit. En vind je niet datgene wat je zoekt, dan kijken we of we het ergens anders kunnen vinden.

Vraag en aanbod

Je zou kunnen zeggen dat Kunstkade vraag- en aanbod op het gebied van kunst- en cultuureducatie bij elkaar brengt. Maar dit is niet alles wat Kunstkade doet.
Kunstkade beschikt vanaf 1 september over een team van 10 Cultuur Coaches. Dit team gaat de komende jaren structureel cultuureducatie verzorgen op alle basisscholen in Leeuwarden! Dit betekent dat álle leerlingen van álle basisscholen in Leeuwarden actief aan de slag gaan met kunst en cultuur. Dit is niet alleen erg leuk maar ook erg nuttig.

Het doel van Kunstkade
  • Alle kinderen in Leeuwarden in staat stellen hun talent te ontdekken en ondersteunend zijn aan het versterken van de leerprestaties.
  • Alle inwoners van met name Leeuwarden de mogelijkheid geven op een eenvoudige manier een vorm van cultuureducatie te vinden die past bij de persoonlijke wensen en behoeften.
  • Al het aanbod van creatieve activiteiten zichtbaar maken.
  • Het delen van kennis en ervaring stimuleren.

Kunstkade is er voor iedereen die in Leeuwarden actief aan de slag wil met een of meerdere vormen van kunst en cultuur.