Interne cultuur coördinator VO

Hoe zorg je voor kwalitatief sterke kunst- en cultuureducatie op je VO-school? En hoe krijg je de rest van het schoolteam mee zodat het cultuurbeleid voldoende draagvlak heeft? Steeds meer (kunstvak)docenten die invulling geven aan cultuureducatie op VO-scholen geven aan behoefte te hebben aan aanvullende training.

Eigen leervraag en situatie centraal!

Sterke cultuureducatie kan niet zonder een ICC’er! Om te zorgen voor een optimale verbinding tussen cultuur en onderwijs is het nodig om met visie aan je programma te werken zodat kunst en cultuur optimaal worden ingezet op school. Tijdens de cursus ga je aan de slag met je persoonlijke leervraag en eigen werksituatie. Het doel: cultuureducatie op je eigen school naar een hoger plan te tillen. De cursus start met een persoonlijke intake!  

Cursusinformatie: 

De training is opgebouwd uit vier fasen:  

Fase 1 Oriëntatie  
Aan het begin van de training kijk je naar je eigen werkpraktijk en waar je het verschil zou kunnen maken.   

Fase 2 Onderzoek  
In de tweede fase onderzoek je welke mogelijkheden er zijn om kwaliteit te beïnvloeden en welke kennis en vaardigheden er nodig zijn om dat ook daadwerkelijk te doen.  

Fase 3 Uitvoering  
In de derde fase ga je je plannen daadwerkelijk uitvoeren en kijken wat het effect daarvan is.  

Fase 4 Evaluatie  
Aan het einde van de training kijk je terug op de inzichten die je hebt opgedaan en welke persoonlijke ontwikkeling je hebt doorgemaakt. De training wordt afgerond met het formuleren van individuele vervolgstappen die je wilt nemen. 

De verwachte tijdsinvestering is circa 40 uur, waarvan 20 contacturen en de andere helft zelfstudie (online masterclasses) en ontwikkeltijd voor een beroepsproduct. Na het afronden van de cursus ontvang je het certificaat Cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs van het LKCA. 

De ICC-cursus wordt gegeven door Keunstwurk en Stichting Kunst & Cultuur.

Wat brengt deze cursus jou?
• Je vergroot je kennis over trends en ontwikkelingen in cultuureducatie. 
• Je leert hoe je het eigenaarschap bij collega’s, teams en directie kan verhogen. 
• Je vergroot je kennis van het netwerk en expertise van culturele instellingen. 
• Je leert hoe je als ICC’er kunt bijdragen aan randvoorwaarden zoals geld, tijd en middelen. 
• Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers.  
• Je maakt een beleidsplan of bijv. een project-, activiteiten- of vakwerkplan voor de eigen school. 
• Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling als cultuurcoördinator. 

Voor wie: schoolleiders en docenten
Data: nog niet bekend 

Financiële bijdrage:  € 385,- p.p. voor deelnemers die werken op een school in Drenthe, Friesland of Groningen. Voor overige deelnemers is dit € 900,- p.p. De lagere prijs voor deelnemers die werken op een VO-school in Drenthe, Friesland of Groningen is mogelijk door bijdragen van de instellingen die de regeling ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ in die regio’s uitvoeren. In Groningen en Drenthe is dat Stichting Kunst & Cultuur, in Friesland is dat Keunstwurk en in de gemeente Leeuwarden is dat Kunstkade. Het cursusgeld kan opgenomen worden in de plannen voor ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. 

Info & aanmelden: via Keunstwurk of Kunstkade

Vragen? We helpen je graag op weg!

Heb je vragen over deze cursus? Stel je vraag aan één van onze Kunstkade collega’s.

Programma’s