Schilderweek: Atelier GR

Een BUITENGEWONE schilderweek

Ga naar de website →

ArtAtelier GR

 • T. 058 2120384 / 06 23365171
 • info@atelierGR.nl
 • Docentervaring: Meer dan 10 jaar
 • Opleiding(en):
  • Nieuwe Akademie Utrecht
  • Klassieks Academie Groningen
Thumbnail

Over deze cursus

Twee maal in augustus een vijfdaagse schildercursus voor mensen die zich willen laten inspireren om nieuwe (schilder)wegen in te slaan. Die niet bij de hand gehouden willen worden, maar wel samen een zoektocht willen ondernemen naar ideeen om zo een creatief proces op gang te brengen. Naar aanleiding van een thema worden allerlei technieken en materialen uitgeprobeerd.

Details
Dag(en) Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Periode 19-8-2019 - 30-8-2019
Doelgroep Volwassenen
Niveau Beginner
Gevorderd
Duur elke dag van 10.30 - 17.30 uur
Kosten 385,00 euro per week
Locatie Atelier GR, Johannes Semsstraat, achter nr 16, Leeuwarden. Het atelier is ruim en licht en van alle gemakken voorzien (toilet, keukentje). Er wordt geluncht in een aparte lunchruimte of, bij mooi weer , op het zonnige binnenplaatsje.
Opmerkingen inclusief 5x lunch, maandag diner in restaurant,woensdag diner in atelier, koffie, thee, wijntje, slotbuffet, alle schildersmaterialen. Exclusief overnachting en diner op dinsdag en donderdag..
Foto's

3 ervaringen Voeg een ervaring toe

 • Hennie Kemps
 • 17-5-2015 19:29:25

Dit jaar ga ik voor de 4e keer een schildercursus van een week bij Marian Gerrits volgen. Ik kijk er naar uit. Het is er aangenaam toeven; de hapjes en drankjes zijn heerlijk, de medecursisten inspirerend, de werkruimte rustig. Maar bovenal leer ik er veel, op een manier die mij zeer aanstaat. Door de opdrachten en aanwijzingen van Marian leer ik beter te kijken, leer ik te werken met verschillende materialen, leer ik kleuren te maken, leer ik mijn mogelijkheden en onmogelijkheden kennen. En telkens ga ik naar huis met tenminste één schilderij waar ik tevreden over ben.


 • erik sprengers
 • 16-5-2015 09:21:17

Vorig jaar heb ik voor het eerst de schildercursus van Atelier GR gedaan. Het was sowieso mijn eerste ervaring met schilderen. Het was een fantastische week. Marian Gerrits leidt je via een aantal gerichte opdrachten de eerste dagen naar het eindwerkstuk, waar je de laatste twee dagen aan werkt. Ze is enigszins directief maar laat je aan de andere kant alle ruimte om te doen wat je wilt. Omdat het een klein groepje is (6 cursisten) heeft ze alle tijd en aandacht voor iedereen. Wat me frappeerde is dat op basis van de zelfde opdracht compleet verschillende werkstukken werden gemaakt. Leuke diverse groep cursisten trouwens. Daarnaast serveert ze fantastische lunches (een reden op zich om deel te nemen!). Ik heb me voor dit jaar weer ingeschreven.....


 • Marjan van der Meer
 • 6-5-2015 18:18:30

Ook dit jaar heb ik mij, inmiddels voor de derde keer, opgegeven voor deze schilderweek. Ik vind het een verrukkelijke manier om o.l.v. Marian te ervaren hoe het is om rond een thema met allerlei verschillende technieken te werken. Deze schilderweek is voor mij een aantrekkelijk avontuur waarin ik iedere keer opnieuw mogelijkheden ontdek en inspiratie opdoe om mij verder te ontwikkelen. Verrukkelijk is ook de catering en het contact met de andere deelnemers.