Uit in Huis

Tijdens Uit in Huis openen meer dan 20 bij Kunstkade aangesloten kunstenaars en musici hun deuren. Kies en proef! Volg een gratis workshop, luister naar muziek of probeer eens een instrument uit.

Gratis workshops op 5 september

Tijdens Uit in Huis openen meer dan 20 bij Kunstkade aangesloten kunstenaars en musici hun deuren. Kies en proef! Volg een gratis workshop, luister naar muziek of probeer eens een instrument uit.

Zo kun je in de DOAS in Huizum kennismaken met de schilderlessen van Melda Wibawa, alternatieve druktechnieken in Het Beeldlokaal van Yvonne Feijten en experimenteren met natuurlijke materialen in het atelier van Gea Boschma. Je kunt samen met Onno Spreij van de Podiumschool ontdekken of je wellicht een rol gaat spelen in de Tocht, een theatervoorstelling over de Elfstedentocht. Even verderop bij het Julianapark vind je Community Art van Wilde Wijk.

In hartje binnenstad zwaait Stichting VHDG o.a. hun reizend atelier, de SRV-wagen, uit en heeft Spoonk haar deuren geopend voor Spoonky Coffee & Art cake to go.

Schildersatelier Marineke heeft materiaal klaarstaan om lekker mee aan de slag te gaan en in het Grafisch Atelier Friesland zijn beeldend kunstenaars bezig. Houd je van druktechnieken, neem dan daar een kijkje.

In de Blokhuispoort kun je stempels maken onder leiding van Jamilla Beukema bij Mila Made en een bezoek brengen aan Collectief Edelsmeden Leeuwarden.

Overweeg je om je interieur een Bohemian look geven, maak dan je eigen wandhanger bij Vet Cool Entertainment .Hier zijn ook doorlopend acteer- en toneellessen voor kinderen. Wil je meer weten over fotografie en vormgeving, bezoek dan Noorderblik, waar Egbert Sepp en Siska Alkema je wegwijs maken in hun aanbod.

En er is meer! Wie houdt van muziek en dans, kan naar Great Lake Music aan de Aldlânsdyk in Jelsum. En bij EvaDansYoga vind je tussen 13.30 en 14.30 uur de nodige ontspanning tijdens de workshop Stoelyoga-Dans onder het genot van een kopje thee.

Zang- en ademcoach Femke de Boer informeert je graag over haar zang-, piano- en ademlessen en Louis van Sinderen van Muziekles Neushoorn over zijn drum- en gitaarlessen. Jeugdcircus Saranti geeft tussen 14.00 en 16.00 uur een circusworkshop voor 6-18 jarigen en bij Dance Company 058 kun je deelnemen aan een Dansworkshop Hip Hop.

Buiten Leeuwardenstad, in Britsum, is het atelier van Jia Bei Le - Figuratieve Kunst te bezoeken en in Boksum is voor de keramiekliefhebber het atelier van Klaaiwurk met een middag Rakustoken en een draaiworkshop zeker het bezoeken waard.

Via de website van de aanbieder kun je je aanmelden voor de workshops. Vol is vol en de Coronaregels zijn van toepassing. De plattegrond van de activiteiten volgt!

Lees het persbericht

Bekijk het volledige programma

Uit in Huis Programmakrant

Plattegrond


Download de plattegrond (PDF)